Το 4ο τεύχος της Υπαγωγής

2018-05-10

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ELSA Komotini,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το τέταρτο τεύχος της Υπαγωγής, το πρώτο για το έτος 2018. Το τεύχος αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του Εισαγγελέα Άγγελου Ν. Μπουρόπουλου και φιλοξενεί εργασίες που αγγίζουν όλο το φάσμα της επιστήμης του Δικαίου. 

Στο νέο αυτό τεύχος η Συντακτική Επιτροπή εγκαινίασε νέες ενότητες στην φιλοξενούμενη ύλη της Υπαγωγής. Αυτές αφορούν στη σταχυολόγηση ιδιαίτερων δικαστικών αποφάσεων ημεδαπής, υπερεθνικής κι αλλοδαπής προέλευσης, οι οποίες συνοδεύονται από ευσύνοπτες παρατηρήσεις, αποτείνοντας στη γνωριμία και εξοικείωση του νέου επιστήμονα με τις νομολογιακές εφαρμογές τόσο στο επίπεδο της εσωτερικής δικαιοταξίας όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Επιπλέον, στο παρόν τεύχος απαντάται για πρώτη φορά αποδελτίωση επίλεκτης εγχώριας νομολογίας, χρήσιμη για την συστηματοποίηση της ερμηνείας του κανόνα δικαίου και σαφώς την ακαδημαϊκή μελέτη. 

Αναφορικά με την έντυπη έκδοση, γνωρίζουμε σε όσους επιθυμούν να την αποκτήσουν πως θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του μήνα που διανύουμε.  Ανακοινώνουμε, τέλος, στους ενδιαφερόμενους συγγραφείς ότι η καταληκτική προθεσμία υποβολής εργασιών προς δημοσίευση στο χειμερινό τεύχος ορίζεται στις 30 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:59 μμ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγγραφή και το Περιοδικό εν γένει επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Περιοδικού (www.ypagogi.gr). 

Καλή ανάγνωση!

Με εκτίμηση, 

Η Συντακτική Επιτροπή.