Σεμιναριακά Μαθήματα:"Η συγγραφή μιας επιστημονικής δημοσίευσης"

2019-11-19

Το νομικό περιοδικό "Υπαγωγή" σε συνεργασία με την ELSA Komotini διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμιναριακά μαθήματα με θέμα: "Η συγγραφή μιας επιστημονικής δημοσίευσης".

Σκοπός των μαθημάτων αυτών είναι η ανάδειξη της σημασίας μιας επιστημονικής νομικής δημοσίευσης, καθώς και η ανάπτυξη των δεοντολογικών και μεθοδολογικών πτυχών της. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των μαθημάτων θα αναλυθούν διεξοδικά οι κατηγοριοποιήσεις μιας νομικής δημοσίευσης (άρθρα, μελέτες και σχολιασμοί δικαστικών αποφάσεων), με έμφαση σε όσα απαιτούνται για την κατάρτιση της.


Το πρόγραμμα των μαθημάτων:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

11:00-13:00 :«Ο επιστημονικός σχολιασμός μιας δικαστικής απόφασης: Δεοντολογικές, μεθοδολογικές και υφολογικές παράμετροι»

Εισηγητής: Θωμάς Σάμιος, Λέκτορας Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

11:00-13:00: «Βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς σε μια φοιτητική εργασία και νομική δημοσίευση (άρθρου ή μελέτης) »

Εισηγητής: Μιχαήλ-Θεόδωρος Μαρίνος, Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

13:00-13:30: «"Υπαγωγή": Οδηγός Συγγραφής και εξοικείωση με τις διαδικασίες του Περιοδικού»

Εκ της Συντακτικής Επιτροπής

....................................................................................................................................................................

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Η επιλογή θα γίνει με την συμπλήρωση της παρούσας φόρμας και μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, που ορίζεται στις 28/11/2019 και ώρα 23:59, αυτές θα αξιολογηθούν.

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν, θα λάβουν σχετικό email προκειμένου να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.

Όσοι επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους θα λάβουν εκ νέου ενημερωτικό email για το χώρο διεξαγωγής των σεμιναριακών μαθημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναριακών μαθήματων, όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν, θα μπορέσουν να συγγράψουν είτε ένα συνοπτικό άρθρο είτε ένα συνοπτικό σχολιασμό δικαστικής απόφασης, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες συγγραφής και δημοσίευσης ενός επιστημονικού περιοδικού. Η Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού θα επιλέξει ένα κείμενο από κάθε είδος εργασίας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε επόμενο τεύχος της "Υπαγωγής".